Spookjespad Noordwolde (Frl.)

Ontdek nu het Spookjespad in Noordwolde, een Natuur-en ontdekpad voor kinderen van ca. 4 t/m 8 jaar.

Verkoopadressen van de tasjes à € 5,- :

(Let op: Deze tasjes zijn een extraatje, de route is ook zonder te lopen)

Het Spookjespad is een natuur- en ontdekroute rondom de Spokeplas voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Langs de route staan houten standbeelden en bij elk standbeeld is een opdracht. De opdrachten hebben tot doel om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de natuur om ons heen.

Eén van de opdrachten is het maken van een hindernisbaantje voor insecten. Bij een andere opdracht kunnen kinderen een hut bouwen. Andere opdrachten zijn onder andere langs een touw een heuvel beklimmen, met ogen dicht op zoek naar ‘spokeprikjes’ en een trollenspookjes-route volgen.

Bij het spook dat bij het begin van de spokedam staat, start de anderhalf kilometer lange route die wordt aangegeven middels spookjes op de bomen, soms zijn de spookjes een klein beetje verborgen waardoor het een speurtocht wordt. De opdrachten staan bij de beelden uitgelegd.

Om de route nóg leuker te maken kan er een tasje voor € 5,- aangeschaft worden bij Jumbo de Jong in Noordwolde en op andere verkooppunten die hierboven staan aangegeven. In die tasjes zitten onder andere een loeppotje, een spiegeltje en zoekkaarten voor insecten en bomen. Dit zijn extraatjes die opdrachten nog leuker kunnen maken.

Het pad is bedacht en uitgevoerd door Plaatselijk Belang De Eendracht,  Natuurlijk in Beweging, Staats Bosbeheer, Gemeente Weststellingwerf en Dagbesteding De Spokedam en is gefinancierd vanuit verschillende subsidies, fondsen en sponsoren.

Scroll naar boven